Energiescan geeft jou en de kopers inzicht

23-05-2023  •  door: Lucas Klamer
Energiescan geeft jou en de kopers inzicht

Tegenwoordig kijkt men veel naar het energielabel bij de aankoop van een woning. Dit komt natuurlijk door de hoge energiekosten. Zorgt een laag energielabel voor een snellere verkoop van jouw woning?

Heeft jouw huis een laag energielabel?

Als je bezig bent met het kopen of verkopen van een huis, ben je er ongetwijfeld al mee in aanraking gekomen: het energielabel. Het energielabel vertelt ons hoe zuinig een huis is. Als je zelf in een wat ouder huis woont, kan het zijn dat je energielabel (nog) niet optimaal is. Het kan dan verstandig zijn om bij het aanbieden van je huis op de huizenmarkt ook direct een energiescan van je huis aan te leveren.

Wat is een energiescan?

Een energiescan is een uitgebreid en gedetailleerd rapport waarin je kunt bekijken hoe je huis nu is geïsoleerd en wat jij (of een potentiële koper) kan doen om je woning te verduurzamen. In het rapport worden de bevindingen uitgebreid toegelicht en krijg je een duidelijk kostenoverzicht wat je kan doen om de woning te verduurzamen. Zo weet jij straks direct wat het kost en wat jij (of een potentiële koper) kan doen om van energielabel D naar C te gaan.

Verkoop jouw huis sneller!

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een huis met een beter energielabel sneller verkoopt dan een huis met een lager label. Door potentiële kopers direct inzicht te geven in de mogelijkheden voor het verduurzamen van het huis zorg je ervoor dat een lager label geen issue meer hoeft te zijn bij het kopen. Kopers zien namelijk direct alle opties die ze kunnen (laten) uitvoeren om tot een goed geïsoleerd huis te komen. Dan kopen ze een huis met energielabel D maar door direct te investeren wonen ze straks direct in een huis met energielabel A.

Energiescan geeft jou en de kopers inzicht