Doorstromer op de woningmarkt?

Heb je al een koophuis, en ga je deze verkopen om een nieuwe woning te kopen? Als doorstromer kun je profiteren van de overwaarde bij de verkoop. Wij helpen je bij alle stappen met onze service.

Hulp voor doorstromers

Eerst kopen of verkopen

Als doorstromer eerst kopen of verkopen? Onze adviseurs helpen je graag met het vinden voor de oplossing bij jouw situatie.

Je volgende hypotheek

Als doorstromer zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo kan je profiteren van de onderwaarde op je huidige woning voor een nieuwe hypotheek. Wij brengen je graag met een geschikte adviseur in contact.

Begeleiding op maat 

Wij nemen de tijd om jou te leren kennen, om je zo het beste advies te kunnen geven. We zijn altijd bereikbaar voor onze klanten en houden je van alle stappen op de hoogte. 

Een nieuw hoofdstuk

Bewoon je al een koophuis, maar ben je op zoek naar iets nieuws? De drang naar verandering kan voortkomen uit diverse redenen zoals gezinsuitbreiding, een nieuwe baan elders of simpelweg de behoefte aan een nieuwe start. Wat je drijfveer ook is, Lucas Klamer Makelaardij staat voor je klaar om je te begeleiden bij deze volgende stap. Van het verkopen van je huidige woning tot het aanschaffen van een nieuwe woning - wij wijzen je de weg naar een soepele overgang. Ontdek de mogelijkheden voor een frisse start met Lucas Klamer Makelaardij.

Gratis advies

Er zijn als doorstromer veel zaken waar je rekening mee moet houden. Eerst kopen of verkopen? Wij geven je graag advies zodat jij goed voorbereid stappen kan zetten op de woningmarkt. Dit is gesprek is vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Wat komt er kijken bij een nieuwe woning

Bezit je momenteel een woning en overweeg je de aanschaf van een nieuwe woning? Dan speelt je bestaande hypotheekvorm, de actuele rente en je huidige hypotheekverstrekker een cruciale rol. Een essentiële overweging is of je je bestaande hypotheek wilt behouden of niet. Er zijn tal van factoren om rekening mee te houden. Bij Lucas Klamer hebben we de belangrijkste overwegingen voor je overzichtelijk op een rijtje gezet. Ontdek hier de cruciale aspecten bij het nemen van deze beslissing voor een soepele overgang naar je nieuwe woning.

 • Hypotheek behouden of nieuwe afsluiten?
 • Overwaarde op je huidige woning
 • Restschuld
 • Bijleenregeling
 • Overbruggingshypotheek
 • Overgangsrecht

Plan een gesprek in

*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

Kopen of Verkopen

Voor doorstromers rijst vaak de vraag: Moet ik eerst kopen of eerst verkopen? Op het eerste gezicht lijkt het logisch om eerst te kopen, zeker als je je oog hebt laten vallen op jouw droomwoning. Echter, het gebruik van de mogelijke overwaarde van je huidige huis is vaak niet alleen handig, maar ook noodzakelijk om de financiering van je nieuwe woning rond te krijgen. Daarnaast wil je liever niet te lang met dubbele lasten zitten.

Het juiste antwoord op deze vraag is sterk afhankelijk van jouw specifieke situatie. Beide opties - eerst kopen of eerst verkopen - hebben hun eigen voor- en nadelen. Hieronder vind je een kort overzicht:

Eerst verkopen, daarna kopen

 • + Je weet precies wat je financiële mogelijkheden zijn
 • + Je onderhandelingspositie is sterker omdat je precies weet hoever je kan gaan met bieden
 • + Je voorkomt dubbele maandlasten
 • - Je weet niet hoelang het duurt voordat je een woning kunt kopen, waardoor je eventueel een tijdelijke huurwoning nodig hebt.

Eerst kopen, daarna verkopen

 • + Je weet zeker dat je geen tijdelijke huurwoning hoeft te zoeken
 • + Je hoeft maar 1 keer te verhuizen
 • + Moet er nog geklust worden in je nieuwe huis? Daar heb je dan ruim de tijd voor
 • - Misschien heb je (lang) last van dubbele maanlasten
 • - Wil je de overwaarde van jouw huidige woning gebruiken om jouw nieuwe woning aan te kopen? Dan moet je een overbruggingshypotheek aanvragen. Hier betaal je rente over.