Je eerste huis als starter

Je eerste huis kopen op de woningmarkt. Je wilt een huis kopen, een lening afsluiten en weten wat daar allemaal bij komt kijken. Wij helpen je daar graag bij.

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Een eerste huis                                                    

Het kopen van een eerste huis is niet niks. Soms lijkt het een onmogelijke opgave. Wij denken graag met je mee en geven inzicht in je mogelijkheden.

Je eerste lening                                                    

Als starter is dit waarschijnlijk de eerste hypotheek die je afsluit. Hier komt  van alles bij kijken. Je profiteert ook van een aantal voordelen, wij kunnen je vertellen welke.

Antwoord op al je vragen

Doordat wij zelf werkzaam zijn in de makelaardij en korte lijnen hebben met erkende hypotheekadviseurs, hebben wij antwoord op al jouw woonvragen

Je eerste huis kopen

Als je start op de woningmarkt wil je waarschijnlijk voor het eerst zelf een woning kopen. Of dit nu een starterswoning is, of een huis om op te knappen, er moet nog een hoop gebeuren voordat je de sleutel in handen krijgt.  Je eerste huis kopen is al spannend genoeg. Er komt een hoop informatie op je af en het is zeker geen kleine uitgave wat je doet. Lucas Klamer denkt graag met je mee. Om jou met een gerust gevoel dit koopproces in te laten gaan, bieden wij jou alle informatie aan die je nodig hebt, en kan je natuurlijk met al je vragen bij ons terecht. Wij helpen je bij de hele woonreis: tot jij een huis hebt gekocht en soms zelfs daarna.

Waarbij kunnen wij je ondersteunen?

 • Wensen in kaart brengen
 • Zoeken naar jouw droomwoning
 • Woningen aanbieden die binnenkort te koop komen
 • Samen de woning bekijken (staat van onderhoud, adviseren over een bouwkundige keuring, is de VVE gezond?)
 • Onderhandelingen
 • Koopakte controleren

Dit zijn een aantal punten waarbij wij je direct kunnen helpen. Wij vertellen je graag meer over deze stappen en staan ook voor je klaar bij andere vragen. Wil je kennis met ons maken? Vul dan het formulier in.

Gratis startersgesprek

*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

De mogelijkheden

Het kopen van een eerste woning is de laatste jaren zeker moeilijker geworden, maar er zijn gelukkig nog genoeg mogelijkheden waardoor het wel kan! Wij helpen je graag verder en kijken mee naar jouw opties. 

Wij helpen dagelijks starters met het aankopen van hun eerste woning en werken ook nog eens nauw samen met erkende hypotheekadviseurs. Hierdoor sta jij als starter sterk in je schoenen. Wij kunnen je helpen bij het vinden van je eerste woning, de aankoop, het kiezen van de juiste hypotheek en alle andere aspecten die hier mee te maken hebben. 

De kosten

Door middel van het advies van een erkende hypotheekadviseur weet je zeker dat je een hypotheek krijgt die bij jou past. Je weet zeker dat je niet te veel betaald en toch een hypotheek krijgt die voldoet aan je wensen en voorwaarden. Door ons advies bespaar je maandelijks geld omdat je er op kunt vertrouwen dat de hypotheek past bij jouw situatie. We vertellen je daarom ook graag meer over de tarieven.

Passen je wensen binnen je budget?
Bepaal wat je wensen zijn als starter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal kamers, de woonoppervlakte, de buurt en het soort woning. Probeer het zo realistisch mogelijk te houden, en denk ook na of je over een aantal jaar nog steeds tevreden zult zijn met je wensen. Mochten je wensen toch niet helemaal passen binnen je budget, pas dan je zoekprofiel aan, of neem contact op voor passende mogelijkheden.

Waar moet je op letten?

Er zijn verschillende onderwerpen waar je als starter over na moet denken voor en tijdens de aankoop van een huis. Voordat je überhaupt een woning wilt kopen, heb je eerst inzicht nodig in je financiële situatie. De hoogte van de te verkrijgen hypotheek heeft te maken met verschillende factoren. Dat is de hoogte van het (gezamenlijke) eigen vermogen, de (gezamenlijke) schulden en natuurlijk het bruto-inkomen. Ook is het voor een starter gunstig om eens te kijken of je in aanmerking komt voor de vrijstelling op de overdrachtsbelasting.

De volgende onderwerpen hebben ook weer invloed op de hoogte van de te verkrijgen hypotheek:

 • Overdrachtsbelasting
 • Starterslening
 • Perspectiefverklaring of arbeidsmarktscan
 • Bieden en onderhandelen
 • Borgstelling
 • Nationale hypotheek garantie (NHG)
 • Studieschuld